Nye cykler sender alle fra Aage Holms Vej på tur

 

Aage Holms Vej er et bosted for 36 fysisk og psykisk handicappede, hvoraf en del af beboerne sidder i kørestol. TrygFonden bevilgede sidste efterår støtte til tre kørestols-cykler, så bostedets kørestolsbrugere fik mulighed for at komme på tur trods deres handicap. Initiativet har været en stor succes og bragt meget glæde på Aage Holms Vej. Med en ny donation fra TrygFonden har bostedet nu fået mulighed for at udskifte sine gamle sofacykler, så de kan fortsætte de fælles cykelture og også komme på længere udflugter sammen.

- Livsglæde, fællesskab og gode oplevelser er nøglebegreber for vores arbejde og aktiviteter på Aage Holms Vej. Vi er derfor rigtig glade for, at TrygFonden igen ville hjælpe os med nye specialcykler, så vi kan få alle beboere med på tur på trods af handicaps og udfordringer. Udover at få motion, frisk luft og vind i håret, så giver cykelturene et stort boost til det sociale samvær og giver både beboere, personale og indimellem pårørende nogle fantastisk dejlige oplevelser sammen, siger Vibeke Nonboe Hood, assisterende afdelingsleder på Aage Holms Vej.

Bostedet Aage Holms Vej har eksisteret siden 2008 og består af seks huse med 4-8 lejligheder i hver. Trods vidtrækkende fysiske og psykiske handicaps bor alle 36 beboere i egen lejlighed. Hvert hus har også et stort fællesareal med køkken, spiseplads og flere sansekroge, ligesom der er gode muligheder for udendørs aktiviteter.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland, der står bag donationen til Aage Holms Vej som led i TrygFondens samlede arbejde for at hjælpe sårbare grupper og give alle en plads i fællesskabet.

- I TrygFonden arbejder vi for at skabe bedre trivsel og give alle en plads i et positivt fællesskab. Det gør de bestemt også på Aage Holms Vej, hvor bevægelse, sansestimulerende aktiviteter og sociale relationer også er i fokus. Vi er derfor glade for at kunne bidrage med et par cykler mere til bostedet og håber, at de vil få nogle dejlige ture og fortsat nyde kombinationen af fysisk aktivitet, frisk luft og fællesskabets mange glæder, siger Leif Stiholt, repræsentant i TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland.

I weekenden indviede bostedet sine nye cykler og fejrede sin 10-års fødselsdag. Så der var fest og glæde på Aage Holms Vej, hvor alle fik kransekage, bobler og mulighed for en køretur 

468 ad

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.