En øjenåbner at være synshæmmet for en dag

img_5793Hvordan er det at færdes i Hjørring midtby i kørestol eller som svagtseende? Det fik en flok medarbejdere og politikere fra Hjørring Kommune for nylig lov at føle på egen krop.

Udstyret med briller, som hæmmer synet og placeret i kørestole, tog flokken en tur ned gennem gågaden med afstikkere til diverse butikker, hæveautomater m.m.

Og man kan vist roligt sige, at det var lidt af en øjenåbner!

Fx blev det meget tydeligt, at en kørestolsrampe ikke altid betyder nemmere adgang.

Hvis rampen er for stejl, kræver det nemlig en hjælper til at skubbe.

Når man færdes ad fortove og trapper med lukkede øjne, bliver det også tydeligt hvor stor forskel ledelinjer og opmærksomhedsfelter i vejbelægningen kan gøre.

 

img_5825Og hvad med hæveautomaten? Selvom den sidder i kørestolsvenlig højde, kan en stejl og ujævn belægning nedenfor alligevel gøre det til udfordring at komme tæt nok på.

Temadag om tilgængelighed

”Shoppeturen” var arrangeret af Tilgængelighedsudvalget og Teknik & Miljø i Hjørring Kommune som en del af en temadag om tilgængelighed.

De inviterede var kommunens teknik- og miljøudvalg, lokale byggerådgivere, arkitekter, medlemmer af Handelsstandsforeningen, dele af Teknik & Miljø’s administration m.fl. Søren Ginnerup, seniorkonsulent ved Statens Byggeforskningsinstitut, bidrog med faglig ekspertise.

Temadagen er en del af det fortløbende samarbejde om at gøre byrummene i Hjørring Kommune tilgængelige for alle - uanset funktionsevne.

468 ad

Skriv en kommentar