Reformation i børnehøjde

Lars Haakonsen

Middelaldermusik, urtekundskab og katolsk messe afløser den mere traditionelle Luther-undervisning, når mere end 500 elever fra kommunens 5.–6. klasser i morgen, torsdag, tager på en tidsrejse tilbage til reformationens tid i Hjørring.

Tidsrejsen tager udgangspunkt i, hvordan Reformationen ændrede hverdagslivet for almindelige mennesker og ikke mindst børnene.

Efter en fælles opstart omkring Sankt Catharinæ Kirke vil eleverne klassevis besøge forskellige poster. I de tre middelalderkirker i byen kommer eleverne fx til at opleve forskellen på en katolsk messe og en evangelisk-luthersk gudstjeneste. Andre poster byder blandt andet på indsigt i tidens brug af urter og middelaldermusik.

Koordinator ved Nationalt netværk af skoletjenester og konsulent ved Hjørring Kommune Lars Haakonsen fortæller: ”Ved at komme ud i byens middelalderkirker og opleve eksempler på dagligdagslivet på egen krop, får eleverne en særlig form for erkendelse af, hvordan de historiske og religiøse ændringer påvirkede livet. Lars Haakonsen slutter: ”Det bliver en anderledes Luther-undervisning, hvor alle sanser kommer i spil. Eleverne kommer ud af klasseværelset og ind i historien”.

Arrangementet er et bidrag til 500-året for Reformationen. Dagen er arrangeret i et samarbejde mellem Storytelling Nordjylland, de frivillige foreninger ”Børglum Kloster Spillene” og ”Stygge Krumpen Dagene”, Skole-Kirke-Tjenesten i Hjørring, lokale historie- og kristendomskundskabslærere samt Hjørring Kommunes Børne- og Undervisningsforvaltning.

468 ad

Skriv en kommentar