S: ”Vi Lukker ikke de kommunale væresteder i Sindal og Vrå!”

”Værestederne i Sindal og Vrå skal ikke lukke. Vi er imod. Dermed er der garanti for, at de kommunale væresteder er ude af budgetprocessen. ”

Det siger Socialdemokratiets gruppeformand, Peter Duetoft til Skaga FM, efter et gruppemøde søndag. Han fortsætter:

”Der kan heldigvis nu ikke skabes et flertal for en lukning – ja, jeg tvivler på, at der overhovedet er partier i Hjørring Byråd, der går ind for det. Men det er vigtigt at slå fast. For usikkerhed og tristhed har ramt brugerne – mennesker, der i forvejen har mange udfordringer. Nu kan de i stedet koncentrere sig om at glæde sig over deres fællesskab.”

Peter Duetoft fortsætter:

”Forvaltningen og udvalgene har gjort det, de blev bedt om, nemlig at komme med besparelses kataloger, der omfatter alle de besparelser, der er teknisk mulige. Men når vi senere på året skal analysere budgetprocessen, bør vi nok slå fast, at så små besparelser, der rammer så udfordrede mennesker, kun må være på listerne, hvis et flertal støtter dem. De skal ikke stå på listerne af ”tekniske grunde”.

Besparelseslisterne opfattes ofte som en ”dødsdom” – og det skaber tristhed, frygt og frustration . Når vi har set reaktionerne fra værestederne, kan man se, hvor hårdt diskussionen rammer. Derfor er det godt med afklaring allerede nu før budgetforhandlingerne – og den er der nu.”

På gruppemødet gennemgik man sparekatalogerne – og der blev stillet en lang række spørgsmål, der skal afklares, inden forhandlingerne går i gang de næste uger.

468 ad

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.