SeaMech ny partner i en maritime lærlingeordning

Posted on 16. januar 2019

Den maritime lærlingeordning går sin sejrsgang i det nordjyske og omfatter nu 13 virksomheder fra henholdsvis Frederikshavn, Sæby, Skagen, Hirtshals og Aalborg 

Tor Pedersen, medejer af SeaMech i Skagen og Hirtshals fortæller, hvorfor de er gået med i ordningen:

”Vi er glade for at have tilsluttet os MARCODs maritime lærlingeordning. Vi har tidligere selv forgæves forsøgt os med at rekruttere lærlinge. Vi mener bestemt, at lærlingeordningen vil give os mulighed for at få kvalificerede og håndplukkede lærlinge via professionel hjælp fra MARCODs lærlingekoordinator. Værdien af kvalificerede lærlinge er afgørende for vores virksomheds fremtid”.

Senior HR Partner Maj Kær hos Alfa Laval er også glad for at være indtrådt i ordningen:

”Alfa Laval Aalborg har stor fokus på at støtte op om sikringen af unges uddannelse. Vi vil skabe muligheder for gode lærepladser i det nordjyske. Via samarbejdet med MARCOD bliver vores organisation, ledere og svende understøttet i udviklingen af Alfa Lavals lærlinge, som dermed får det mest optimale uddannelsesforløb helt fra starten.  Desuden kan netværket som helhed skabe en branding af de maritime lærepladser på en helt unik måde, som kun muliggøres igennem ordningen og MARCOD”.

Direktør for Orskov Yard, Christina Orskov, byder de nye partnere velkommen i ordningen:

”På vegne af den maritime lærlingeordning – også kaldet MUK-ordningen - er jeg meget glad og stolt over, at vi har fået endnu flere virksomheder med i ordningen. Det er vores ansvar som virksomhed at uddanne så mange lærlinge som muligt og sammen står vi stærkere til at tiltrække nye lærlinge. Via ordningen kan vi uddanne endnu flere unge mennesker på tværs af virksomhederne. Vi føler også, at alle vores lærlinge er stolte af at være en del af ordningen og det er bare godt, der nu kommer endnu flere virksomheder med ind”.

Siden ordningen blev etableret i 2014 på initiativ af tre maritime virksomheder i Frederikshavn har den været udelukkende privat finansieret og rollemodel for lignende initiativer i de andre maritime miljøer i landet som f.eks. Fyn og Esbjerg.  

Ordningen omfatter 50 lærlinge, herunder skibsmontører, smede, elektrikere, industriteknikere, elektro fagteknikere samt elever indenfor lager og kontor.

Siden ordningen blev etableret i 2014 er:

  • Antallet af lærlinge øget fra 38 til 50
  • Partnerkredsen er øget fra 4 til 13.
  • Der er etableret et stærkt samarbejde med erhvervsskolerne
  • Der er etableret en rotationsordning blandt partnernes skibsmontørlærlinge
  • Der er etableret fire dele-elektriker-lærlinge og en dele-industritekniker-lærlinge blandt partnerne.
  • Virksomhederne i ordningen oplever succes i forhold til rekruttering af lærlinge
  • Virksomhederne i ordningen oplever stor synlighed som attraktiv arbejdsplads for lærlinge.

 

Fakta om den maritime lærlingeordning:

Den maritime lærlingeordning er et samarbejde mellem 13 maritime virksomheder, som har ansat en fælles ressource til at tiltrække flere lærlinge til den maritime branche, højne kvaliteten i uddannelserne, understøtte virksomhederne i håndteringen af lærlinge samt koordinere en turnusordning mellem partnerne således, at virksomhederne hjælper hinanden med at uddanne deres lærlinge bedst muligt til fremtiden. Partnere i ordningen er: Orskov Yard A/S, MAN Energy Solutions, Hirtshals Yard A/S, Soft & Teknik A/S, Mariendal Electrics, Vestkajens Maskinværksted A/S, KM Automatik ApS, Victor A/S, KS Maskinteknik A/S, SeaMech A/S, Alfa Laval A/S, SL Power A/S og RASI Maskinfabrik A/S. Se trailer om den maritime lærlingeordning her: https://www.youtube.com/watch?v=WMn-gnELaNs

Skriv en kommentar

Copyrights SkagaFM