Smyril Line udvider trafikken mellem Nordatlanten og Hirtshals

Udgivet d. 3. december 2019

Med købet af et ekstra ro/ro-skib fra det finske rederi Bore udvider Smyril Line sin nuværende flåde, når de sidst i december overtager skibet Bore Bank. Det 138 meter lange og 23 meter brede skib er bygget i Norge i 1998 og får navnet Akranes. I fremtiden vil Smyril Lines samlede flåde dermed bestå af i alt fem skibe - nemlig Hvitanes, Eystnes, Norröna, Mykines og Akranes. 
 
 
Ifølge Smyril Line skal Akranes bruges til at etablere en ny fragtrute mellem Tórshavn på Færøerne, Thorlakshöfn i Island og Hirtshals. Den kommende rute åbner specielt op for nye muligheder på det islandske og skandinaviske marked, idet de islandske og skandinaviske virksomheder får nye og gode transittider samt en shortsea-løsning mellem Reykjavík-området og Skandinavien. Ruten bliver dermed en af de hurtigste godstransportløsninger mellem Skandinavien og området ved Reykjavik.
 
 
- Smyril Lines udvidelse af trafikken kommer ikke som nogen overraskelse for Hirtshals Havn, da vi over de seneste år har set, at Smyril Line har udvist en betydelig handlekraft, der tilsvarende har betydet en løbende og strategisk velfunderet vækst hos rederiet, udtaler Hirtshals Havns administrerende direktør, Jens Kirketerp Jensen.

Hirtshals Havn vil naturligvis fortsætte sit stadige arbejde med udviklingen af rutenettet på havnen og vil dermed fastslå havnens position som et logistisk omdrejningspunkt i Skandinavien.