Spar Nord Hjørring belønner lokale kulturelle aktiviteter

Posted on 3. december 2020

Igen i år hylder Spar Nord Hjørring et initiativ, der har fremmet kulturen i Hjørring Kommune, når de uddeler Kulturprisen 2020 ved årets nytårskoncert på Vendelbohus for 13. gang

I samarbejde med Spar Nord Fonden uddeler Spar Nord Hjørring igen i år Kulturprisen til en lokal ildsjæl eller forening, der har skabt glædelige oplevelser for borgerne i Hjørring Kommune. Prisen uddeles ved årets traditionsrige nytårskoncert på Vendelbohus, som i år får besøg af Julie Berthelsen, der vil sørge for at synge det nye år godt ind. Med prisen følger en donation på hele 10.000 kroner til støtte for den videre udvikling af aktiviteten.

– Vi er glade for, at Spar Nord Hjørring og Spar Nord Fonden igen i år støtter op om Kulturprisen og derved kulturen i Hjørring Kommune. Det er et både festligt og højtideligt indslag til den traditionsrige nytårskoncert, som vi hvert år ser frem til, fortæller formand for Hjørring Brass Band Knud Jensen. 

Også i Spar Nord Hjørring vækker det begejstring igen i år at kunne medvirke til at støtte lokale initiativer og oplevelser, som beriger manges hverdag:

– Det er nu 13. gang, at vi gennem Spar Nord Fonden får mulighed for at hædre ildsjæle, som er med til at bringe kulturen i højsædet og sætte Hjørring og Vendsyssel på landkortet. Nytårskoncerten, som vi i forvejen støtter, er derfor en oplagt anledning til også at påskønne de mange ildsjæle og foreninger, som dagligt arbejder hårdt for at skabe oplevelser for borgerne i og omkring Hjørring Kommune, fortæller direktør i Spar Nord Hjørring Ole Peter Christensen.

Kulturprisen er således med til at sætte fokus på de lokale ildsjæle og foreninger, som på den ene eller anden måde er med til at berige kulturlivet i Hjørring Kommune gennem aktiviteter og oplevelser for alle aldre. Alle borgere har mulighed for at modtage prisen, og det er derfor op til borgerne og foreningerne at indstille mulige kandidater til at modtage prisen.

Spar Nord Hjørring og Spar Nord Fonden gik i 2008 sammen om at belønne kulturelle aktiviteter, og siden da har prisuddelingen været en del af den traditionsrige nytårskoncert. Sidste år løb Den Gamle Station i Hirtshals med prisen, hvor prisvinderne i 2012 indrettede et hus og værksted med plads til kunst og kultur til glæde for både udøvende kunstnere, lokale besøgende samt turister med interesse for kunst og kultur. Prisvinderne har således beriget ’fiskerkulturen’ i Hirtshals og har skabt et stort aktiv for egnen og et samlingspunkt for kulturinteresserede.

Kulturprisen skal ses som en anerkendelse og påskønnelse af en særlig indsats inden for det kulturelle område og tildeles efter en række kriterier: kvalitet, nyt talent, folkelighed, finkultur og profilering af Hjørring Kommune. Alle borgere i Hjørring Kommune kan få Kulturprisen 2020 – lige fra lokale kunstnere til igangsætterne af kulturelle aktiviteter for både børn og voksne i kommunen.

Kender du en lokal ildsjæl eller en forening, der fortjener et ekstra skulderklap, skal du sende din nominering med en begrundelse til jen@sparnord.dk senest 31. december 2020.

Kulturprisen og den dertilhørende check på 10.000 kr. overrækkes ved årets nytårskoncert på Vendelbohus 24. januar 2021 kl. 14.30. Billetter til arrangementet kan købes i teaterbutikken, på tlf. 98926600 eller på mail: post@teaterbutikken.dk.

Copyrights SkagaFM