For stor afstand mellem rådhus og erhverv

Forud for sammenlægningen af fire kommuner til den nuværende Hjørring Kommune stoppede Frode Larsen sit mangeårige lokalpolitiske engagement i kommunalbestyrelsen i Løkken/Vrå.

”Jeg troede ikke på centraliseringens velsignelser. Og jeg er desværre blevet bekræftet i min mistro. Der er blevet langt imellem rådhuset og de menige borgere – og i udpræget grad de mindre erhvervsdrivende”, siger Frode Larsen.

Frode Larsen har indtil sidste år selv drevet virksomhed på landet – i Smidstrup lidt nord for Vrå. Som pensionist synes han nu, han har både tid og energi til igen at gå ind i politik, som altid har været hans store ”hobby”, som han selv udtrykker det.

”Mange borgere her på egnen kommer til mig, når der er noget med kommunen, de ikke kan forstå, eller ikke finder rimeligt. Sådan var det, da jeg sad i kommunalbestyrelsen, og sådan er det stadig”.

Så Frode Larsen mærker på første hånd, at relationen mellem borgerne – og altså også erhvervsdrivende – og kommunen kan være problematisk.

”Det kan jeg bestemt godt forstå. For eksempel er reglerne for skiltning ved virksomheder utroligt restriktive. Men man godt stille en grim trailer med firmanavnet op. Men ikke et pænt skilt.

Derimod gives der tilladelse til kæmpestore vindmøller med milliontilskud. Skæmmer de ikke landskabet mere end et pænt skilt, der viser ind til en kunsthåndværker”, spørger Frode Larsen.

Han ved godt, at kommunen i mange tilfælde blot administrerer en restriktiv lovgivning. Men han synes altså, at Hjørring Kommune aktivt må søge at ændre på tingene, og som et minimum bør give borgerne en bedre service. Fore eksempel med en hjemmeside, der i modsætning til de nuværende er til at finde ud af.

Som erhvervsdrivende på landet har Frode Larsen i en årrække måtte lide under, at der i Smidstrup ikke er adgang til højhastigheds-internet. Med mindre man selv vil betale et store sekscifret beløb for at få ført bredbånd frem.

”I dag kan man jo ikke drive virksomhed uden at være på nettet. Men trods regeringens løfter mangler der stadig bredbånd i store dele af Hjørring kommune. Det er en opgave at få lavet om på”.

På arbejdskraft-området tager Frode Larsen igen udgangspunkt i de forhold, han kender fra sin virksomhed.

”Vi har mange eksempler på, at mennesker på kontanthjælp ikke vil yde en indsats for at få et arbejde. Én synes, det er for langt at cykle 4 km fra stationen i Vrå til virksomheden. En anden vil ikke starte med mindstelønnen, men forlanger 170 kr. i timen som startløn for ufaglært arbejde. Én tredje insisterer på at beholde sit muslimske tørklæde på. Og så videre…..

Der simpelthen for mange, der ikke vil tilpasse sig kravene på arbejdspladsen. Og i det omfang, der bliver set igennem fingre med, at mange mennesker ikke vil tage ansvar for selv at tjene til føden, bliver det svært at finde den arbejdskraft, vi har brug for i fremtiden”, mener Frode Larsen

468 ad

Skriv en kommentar