Ungdomsklubben Nemizis Network vinder nordjysk foreningspris

Udgivet d. 17. april 2020

For andet år i træk hyldes det gode sammenhold i de nordjyske lokalforeninger med Nordjyske Banks foreningspris. Blandt de tre foreningsvindere er Ungdomsklubben Nemizis Network, som nu kan glæde sig over at have vundet en pengepræmie på 33.333 kroner.

Nordjyske Bank lancerede sidste år en ny foreningspris, der skal belønne det gode sammenhold i de nordjyske lokalforeninger. Nu hylder banken igen sportsklubber, amatørteatre og andre lokalforeninger i Nordjylland med foreningsprisen og en dertilhørende pengepræmie på samlet 100.000 kroner.

Nordjyderne har selv kunnet indstille og stemme på nordjyske foreninger til Foreningsprisen 2020 via hjemmesiden Foreningspris.dk. De ti lokalforeninger med flest stemmer fra nordjyderne er sammen med yderligere ti lokalforeninger, som er udvalgt blandt indstillingerne, gået videre til finalen, der nu er blevet afgjort af en uafhængig dommerkomité.

Af de i alt tre foreninger, der løber med sejren, er Ungdomsklubben Nemizis Network blandt vinderne. Den nordjyske ungdomsklub får således den fornemme titel og en pengepræmie på 33.333 kroner, som er en del af et samlet beløb på 100.000 kroner, der fordeles mellem hver af prisens tre vindere.

- Vi er utroligt glade for at have vundet prisen og pengepræmien, som kommer alle foreningens medlemmer til gode, lyder det fra indstiller af Nemizis Network, Søren Støjko Jensen.

Ungdomsklubben Nemizis Network, der har eksisteret siden 2010, danner rammen om et solidt netværk af lokale unge med meget forskellig baggrund, som i fællesskab gør et stor stykke arbejde for Hjørring Kommune. Foreningen har et stort ønske om at forny ungdomsklubbens faciliteter, så medlemmer trives, når de samles i klubben. Med prisen kan projektet blive en realitet, fortæller Søren Støjko Jensen:

- Den seneste tid har vi oplevet så stor tilgang i antallet af medlemmer, at vi er vokset ud af vores vante rammer. Derfor er præmiesummen ekstra kærkommen lige nu, hvor vi skal ud og sikre flere kvadratmeter, som sikrer, at vores medlemmer fortsat vil samles og bidrage til lokalområdet.

Det var foreningens filosofi om, at frivillige arbejdsopgaver lærer klubbens unge og til dels udfordrede medlemmer at tage ansvar for et fællesskab, der imponerede dommerkomitéen:

- Nemezis Network hjælper kort sagt sine medlemmer til en bedre fremtid ved at lære dem at samarbejde og give dem et realistisk billede af arbejdsmarkedet. Klubben gør således en enorm forskel for de unge mennesker i lokalområdet, og det imponerede dommerkomitéen, fortæller bankdirektør i Nordjyske Bank, Claus Andersen.

Hele Nordjyllands pris

Fælles for alle indstillede foreninger var de nordjyske rødder, og at foreningerne har udvist initiativ eller skabt positivt sammenhold for foreningens medlemmer eller i lokalområdet. Kandidaterne var meget forskellige og spændte fra gymnastik- og e-sportsforeninger over sociale tiltag, skuespil og lokalhistoriske fællesskaber.

 

- Lokalforeninger har en rigtig stor betydning for mange nordjyders hverdag, og det vil vi som lokalbank gerne bakke op om. Derfor uddeler vi igen i år Nordjyske Banks foreningspris, så vi endnu en gang kan sætte fokus på det gode, værdifulde og ofte frivillige foreningsarbejde, som foregår rundt i hele Nordjylland, forklarer Claus Andersen.

 

Med de tre vindere sikrer Nordjyske Bank, at præmien kommer foreningslivet til gode bredest muligt – både i forhold til geografi og indsatsområde. Derfor bestod dommerkomitéen også af nordjyder, der både er geografisk velrepræsenteret og med ekspertise inden for de kulturelle, sociale og sportslige områder.

 

- Foreningsprisen er hele Nordjyllands pris, hvor vinderne er udpeget af nordjyderne selv. I år har vi haft 162 indstillinger til prisen, og det vidner således om, at de nordjyske foreninger lever i bedste velgående. Hos Nordjyske Bank er vi stolte over at fortsætte bankens tradition for at støtte foreningslivet – Ikke alene i form af foreningsprisen, men også de cirka 1.400 foreninger, som vi hvert år giver en økonomisk håndsrækning, slutter Claus Andersen.

Sidste år blev vinderne af Foreningsprisen offentliggjort på Nordjyske Banks aktionærmøder i Aalborg, Hjørring og Frederikshavn, men da aktionærmøderne i år er aflyst på grund coronavirus, har de tre vinderforeninger i stedet fået direkte besked af Nordjyske Bank.

Foruden Ungdomsklubben Nemizis Network løb Biersted Idrætsforening og Østkystens Guld også med sejren.

Skriv en kommentar