Unikt produkt klar, nu gælder det markedsføring

Udgivet d. 16. maj 2019

Tredjepræmien i Erhverv Hjørring DYNAMIC StartUp Challenge 2019 blev vundet af Helle Christiansen fra Vrå, som fremstiller og sælger et helt unikt produkt – nemlig giner i flamingo-plast. Det vil sige en model af en krop, som anvendes til at få en nøjagtig pasform ved hjemmesyning af tøj.

Så vidt Helle Christiansen ved, er hun helt alene på markedet med det produkt i Danmark. Muligvis i hele Europa.

 

Ginen er fremstillet i polystyren, et meget let plastmateriale, som kendes fra f.eks. emballage og en-gangs-krus og under varemærket Flamingo.

Den individuelle gine fremstilles på den måde, at kundens krop scannes med en håndholdt scanner. Resultatet lagres digitalt og bearbejdes i et program, der styrer en CNC-fræsemaskine. Her fræses ginen ud af en polystyrenblok. Til slut forsynes ginen med et overtræk af stof og sættes på en fod.

Scanningen foretages som udgangspunkt hos Helle Christiansen i Vrå. Men der er også mulighed for scanning hos kunden – eventuelt med flere kunder samlet.

Helle Christiansen og hendes mand, Henrik Møller, har installeret apparaturet hjemme på Kløvervej i Vrå og har det seneste halve år arbejdet på at tilpasse software og fræsemaskine.

”Vi er helt klar med produktionen. Nu gælder det om at få gang i salget,” siger Helle Christiansen.

Det er naturligvis en styrke at tilbyde et helt unikt produkt. Men samtidig en vanskelighed. For der eksisterer ikke et etableret marked, som Helle Christiansen kan gå ind på.

”Vi satser meget på markedsføring via de sociale medier. Ikke mindst vil vi prøve at få bloggere og influencere til at få øjnene op for vores produkt og gøre det kendt blandt folk, der syr deres tøj selv,” siger Helle Christiansen.

Præmien i iværksætterkonkurrencen var foruden 10.000 kr. kontant også et tre måneders vækstforløb med konsulenterne fra Hjørring ErhvervsCenter.

”Det er vi i fuld gang med at benytte os af. Vi har haft tre møder med konsulenter, hvor markedsføring har været det væsentligste emne,” siger Helle Christiansen.

Virksomheden er indtil videre et fritidsprojekt for Helle Christiansen.

”Sammen med erhvervscentret konsulenter har vi fundet frem til en prispolitik for resten af året, der først og fremmest skal skaffe kunder i butikken og kun lige dække omkostningerne. Mit håb er, at når flere og flere får øjnene op for vores giner, vil forretningen blive så lukrativ, at jeg kan leve af det,” siger Helle Christiansen.

Kilde: Hjørring Erhvervscenter

Skriv en kommentar