Venstre fortsat imod lukning af Havbakken

Udgivet d. 1. april 2019

PRESSEMEDDELELSE FRA VENSTRE I HJØRRING KOMMUNE.

Venstres Byrådsgruppe har på deres Gruppemøde den 1. april 2019 drøftet situationen omkring Plejehjemmet Havbakken i Tornby.

Efter dele af flertalsgruppens forskellige udmeldinger efter Byrådsmødet den 27. marts 2019. hvor det ellers stod klart at de fastholdt beslutningen om lukning af Havbakken og at de nuværende beboere havde indtil den 1.november 2019 til at fraflytte deres plejehjem, såfremt de forsat ønskede at modtage døgnpleje som de er visiteret/berettiget til, synes vi at vi er nødt til at komme med en klar tilkendegivelse og præcisering herom.

Venstres Byrådsgruppe har været og er forsat imod en lukning af Plejehjemmet Havbakken, idet vi mener forudsætningerne bag beslutningen om lukning er forkerte. Dels de økonomiske og de prognoser der ligger til grund for den demografiske udvikling
 
Venstres Byrådsgruppe har under hele behandlingen omkring lukningen af Plejehjemmet Havbakken forlangt og med rette forventet at den aftalte Plejeboligplan 2030 blev udarbejdet for at sikre tryghed for vores ældre borgere i Kommunen.

I stedet for lappeløsninger, og teknikaliteter om Plejehjemmet Havbakken er klassificeret som plejehjem eller ældreboliger,hvilket kun er med til at skabe endnu større utryghed blandt de ældre beboere som har deres hjem på Plejehjemmet der, foreslår Venstre følgende:

Byrådet genoptager udarbejdelsen af Plejeboligplan 2030 i dens fulde indhold. Plejeboligplanen vil skabe den nødvendige tryghed og forudsigelighed blandt vores mange ældre borgere i Kommune. Både de der allerede har Plejehjemmet som deres hjem og de mange af os der får det i fremtiden.

Venstre opfordrer Byrådet til at finde sammen og lave brede løsninger når det gælder noget så vigtigt som vores ældrepleje og de demografiske udfordringer der ligger forude i de kommende år.

Venstre ønsker at bringe det kaos og den usikkerhed der hersker om vores Plejehjem i Kommunen til ophør. Det skylder vi vores borgere.

”I Venstre er vi ikke Excelpiloter, vi er politikere og vi ønsker at forme en fremtid vi selv gerne vil leve i” udtaler Venstres Gruppeformand 2. Viceborgmester Henrik Jørgensen.

 

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.