Vraa Dampvaskeri vinder Tag Fat-pris

Adm. direktør Jørgen Rasmussen (med blomster) og supply chain manager Morten Lohff Routhe ses her med de synlige beviser på, at Vraa Dampvaskeri er Tag Fat-vinder i Hjørring Kommune. På billedet ses i øvrigt repræsentanter for Erhverv Hjørring og Hjørring Erhvervscenter samt fra den regionale Tag Fat-organisation. Fra venstre er det direktør Ole Peter Christensen, projektmedarbejder Lars Hedegaard, advokat Henrik Willadsen og direktør Bo Geertsen

Vraa Dampvaskeri har vundet Tag Fat-konkurrencen for Hjørring kommune. Virksomheden går herefter videre i den regionale konkurrence sammen med vinderne i de øvrige nordjyske kommuner. Den endelige nordjyske vinder kåres i maj.
Et synligt bevis på hæderen som lokal vinder blev fredag overrakt til adm. direktør Jørgen Rasmussen. Direktør Bo Geertsen motiverede udpegningen af Vraa Dampvaskeri og sagde blandt andet:
”Vi der kender Jer, er ikke overraskede over, at det blev Vraa Dampvaskeri, der løb med sejren her i vores kommune.
Det er den banebrydende teknologi, der har sikret Vraa Dampvaskeri positionen som Danmarks tredjestørste industrivaskeri.
Med hele landet som marked, men en placering i et hjørne af Danmark, har vaskeriet i Vraa haft en udfordring i en branche, hvor logistik spiller en meget vigtig rolle.
Den udfordring har været drivkraft for en teknologisk udvikling, der har placeret Vraa Dampvaskeri helt i front, ikke blot i Danmark, men også internationalt.”
Vraa Dampvaskeri, som i øjeblikket er ved at udvide kapaciteten med en tilbygning, er langt fremme med udvikling af en ny type robotter i samarbejde med Aalborg Universitet.
Bo Geertsen nævnte andre eksempler på Vraa Dampvaskeri teknologiske niveau:
• 80% af produktionen kan følges via automatisk registrering
• Indenfor de senere år har virksomheden indført nye eller lanceret væsentligt forbedrede produkter, serviceydelser, marketingskoncepter, produktionsprocesser og forretningsmodeller.
• Vraa Dampvaskeri arbejder med smart data, smart teknologi og nye forretningsmodeller som drivere for udviklingsprojekter.
”Så hvis nogle har svært ved at associere ordet Dampvaskeri med ordet Innovation – og det endda på meget højt niveau – så tager de ganske fejl. Priskomitéen har lagt vægt på disse parametre, men også på, at Vraa Dampvaskeri som virksomhed fremstår som en rollemodel for andre,” sluttede Bo Geertsen.
Om Tag Fat
Tag Fat er en regional innovationskonkurrence, hvor virksomheder fra hele Nordjylland dyster på gode forretningsidéer, avancerede produktionsmetoder og smarte serviceydelser.
Bag innovationskonkurrencen står Vækstforum Nordjylland, Region Nordjylland og de nordjyske erhvervskontorer som alle ønsker at sætte ekstra skub i innovationen i det nordjyske erhvervsliv.
Det er fjerde gang, at den nordjyske innovationskonkurrence Tag Fat finder sted. Første gang var i 2012, hvor virksomheden Vestergaard Marine Service fra Frederikshavn vandt, i 2014 vandt NBE Production ligeledes fra Frederikshavn og i 2016 vandt virksomheden BILA fra Nykøbing Mors

468 ad

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.